CONCURS


L’Associació Internacional “Duana de les Arts” (AIDA) convoca el 1r. Concurs d’Art Gràfic “Hommage à trois” en tres categories pensades per honorar la memòria de tres figures literàries amb motiu de la celebració el 2020 de les respectives dates de naixement:

Friedrich Hölderlin (1770-1843)
250 anys
Anne Brontë (1820-1849)
200 anys
Gianni Rodari (1920-1980)
100 anys

S’atorgaran tres premis per cada categoria (F. Hölderlin, A. Brontë i G. Rodari); en total, doncs, fins a un màxim de nou. Es repartiran 3.000€ entre els tres primers premis de cada categoria.

El jurat també tindrà la potestat d'atorgar les mencions que cregui oportunes.

El jurat serà format per un membre de l’equip directiu d’AIDA i cinc especialistes en art gràfic i literatura.

Al llarg del mes de setembre de 2020 s’anunciaran els artistes seleccionats i, la darrera setmana, els premiats.

Una col·lecció de les obres premiades i les mencionades serà donada a la Biblioteca Nacional de Catalunya, on se’n farà una exposició i s’integrarà en el fons gràfic.

Les obres premiades i les seleccionades, o una tria, segons s’escaigui, seran exposades en diversos museus i galeries d’Europa des del mes d'octubre de 2020 fins a finals d’abril de 2021. El circuit previst contempla diverses ciutats de Catalunya, Anglaterra, Alemanya i Itàlia.

Les inauguracions de les mostres seran acompanyades amb diferents activitats complementàries (conferències, lectura de poemes, recitals, concerts, etc.) i se’n farà la difusió pertinent en els mitjans de comunicació, les xarxes socials i les agendes dels comitès organitzadors oficials dels anys Hölderlin (Projekt Hölderlin2020 : Deutsches Literaturarchiv Marbach), Anne Brontë (Brontë 200 : Brontë Society & Brontë Parsonage Museum) i Rodari (100 Gianni Rodari : Edizioni EL), respectivament.

El mes de gener de 2021 s’elaborarà el balanç de l’activitat econòmica d’AIDA i, si és factible, es projectaran edicions especials i limitades amb obres premiades o seleccionades.

Els concursants disposen d’un dossier de textos literaris de o sobre les figures homenatjades, que poden servir d’orientació i inspiració.

Sempre que les obres siguin diferents, els artistes podran optar a premi en qualsevol de les tres categories (F. Hölderlin, A. Brontë o G. Rodari) i presentar-hi tantes com vulguin.

Els concursants seran informats periòdicament de totes les activitats i el recorregut de les obres mitjançant les xarxes socials i, si s’escau, de manera individual.

Es farà un catàleg en línia amb la digitalització de les obres seleccionades i guardonades, que serà permanentment consultable en el lloc web d’AIDA.